dimarts, 17 de setembre del 2019

EL MENJADOR


L'hora de dinar i l'estona de preparació que precedeix l'àpat incideixen globalment en tres aspectes evolutius de l'alumne: el personal, el social i el cultural. Dinar a l'escola no representa el simple acte de menjar, sinó que està integrat dins de la Vida Social i és l'acte social més important del dia.
Els alumnes i mestres han d'estar atents a les normes que han après al llarg de l'escolaritat: parar bé la taula, utilitzar bé els coberts i el tovalló, pelar bé la fruita, etc.
Dinar és un acte social que segueix unes normes establertes que li donen una solemnitat especial; és per això que cal tenir cura de les formes i les maneres. Abans de servir el dinar i en un silenci respectuós, es comunica i es comparteix tot allò que és important per la comunitat. A la vegada suposa una estona de conversa agradable entre alumnes i un espai més distès de trobada amb el tutor.
Els nens d'EI3 han començat a menjar a l'escola formant part del nostre projecte de menjador. Durant aquests primers dies, les mestres han ensenyat als infants com posar-se el tovalló, utilitzar el pa per acompanyar el menjar i esperar a tots els companys per començar a dinar.
A poc a poc, respectant l'adaptació de cada infant, aniran ampliant els seus coneixements envers el menjador de l'escola.
Els alumnes d’EI4 i EI5 continuen integrant els hàbits al Menjador i ens agradaria felicitar-los per la seva actitud i predisposició.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.