dimarts, 13 d’abril del 2021

CALENDARI



Al llarg de tota l’etapa d’Infantil, és important que totes les nenes i els nens treballin, de manera sistemàtica, la noció del temps. Sabent que és tan important per tota l’etapa en general, totes les mestres, durant l’estoneta del “Bon dia”, aprofiten per reforçar la noció del temps però, alhora, molts aspectes relacionats amb la numeració i d’altres conceptes matemàtics clau a la nostra etapa.

Els més menuts, treballen la noció del temps cada matí de manera oral. Durant l’estona del “bon dia”, i de manera amable i progressiva, s’introdueixen els dies de la setmana, els mesos, les estacions de l’any o els diferents moments del dia . En canvi, a EI4, s’introdueix el calendari setmanal  per seguir creant consciència de la noció del temps. A EI5, al concepte “calendari” s’hi afegeixen propostes de caràcter matemàtic amb la finalitat de treballar aspectes com la numeració, l’estimació, les sumes i les restes, petites propostes de càlcul..

Més enllà de la pròpia noció del temps, el calendari (de la mà del “bon dia”) permet als alumnes estructurar (i estructurar-se) una jornada escolar plena d’activitats molt diverses. Un bon treball del calendari i les rutines permetran a totes les nenes i els nens de l’etapa guanyar en seguretat, confiança i, de ben segur, que això els farà personetes cada dia una mica més autònomes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.