divendres, 9 de gener del 2015

VIDA SOCIAL



La Vida Social és l'estructura o l'organització que permet implicar tots els alumnes en la gestió de la dinàmica general de l'Escola. Segons l'edat, aquesta implicació té més o menys complexitat.
A l'Educació Infantil, s'inicia aquest projecte adaptat a les característiques de l'edat i per tant la seva implementació és progressiva. 
A EI5 els nens i nenes ja tenen tenen adquirit el concepte de pertinença a un grup i ser d'un color és molt més que una qüestió d'organització. La responsabilitat de tenir un càrrec adquireix un nivell més complex i l'actuació ja demana iniciativa, organització i un inici de capacitat de gestió. També començaran a rebre les valoracions positives en forma de cartonets. Els cartronets premien els esforços personals, les accions positives que repercuteixen en els altres companys o en el grup,  o les actuacions que tenen a veure amb els valors educatius. Aquest cartronets són del color del nen o nena que els rep i es dipositen en una caixa comuna a manera d'urna. Això significa que el cartronet guanyat per un nen o nena repercuteicx en el seu grup.  Al final del període d'actuació dels càrrecs es fa un recompte dels cartronets i els nens i nenes del  color que en té més seran els primers en escollir un nou càrrec.
A EI4 és el moment d'escollir un color i iniciar-se en la dinàmica de grup que sovint té un caire molt organitzatiu. Els nens i nenes ja tenen un càrrec que durarà un temps determinat i implicarà la bona marxa del ritme i la dinàmica de la classe.
A EI3 la Vida Social arriba de manera molt progressiva. Els nens i nenes es van acostumant a tenir petites tasques que no duren en el temps però que beneficien la dinàmica de la classe. La feina s'ha de fer ben feta i acabar-la bé. D'aquesta feina se'n dirà "càrrec" i d'aquesta manera es va introduint un vocabulari que serà molt propi de tots durant molts anys.
En aquestes imatges es veuen nens i nenes d'EI3 de les classes Cu-cut, Picarol i El Molí fent "d'encarregats" i assumint una tasca de manera puntual.
Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.