divendres, 22 de setembre del 2017

EL VALOR DE L’OPINIÓ



Avui a les classes d’EI, mentre els més petits de les classes Cu-cut, Picarol i El Molí d’EI3 seguien amb les activitats destinades a facilitar el procés d’adaptació, les converses a les classes d’EI4 i EI5  han girat  entorn del valor de l’opinió, tenint en compte com sempre, el moment evolutiu i maduratiu dels nens i nenes d’aquestes edats.
S’ha treballat a partir de les converses de grup que són habituals a les classes i els nens i nenes han explicat vivències que ahir, dia festiu van tenir. Les majoria de les experiències han girat entorn de la Festa Major, però també han explicat tota classe d’activitats, anècdotes i il·lusions.
Partint d’alguna d’aquestes descripcions, de l’opinió que els nens tenien sobre allò que havien vist, s’ha fet una reflexió sobre les maneres que tenim d’expressar el que sentim i el que pensem: a casa, a l’escola, amb els amics... què passa quan l’opinió dels altres no és la nostra?
A les classes Virolets, Del Parc i L’Estel, els alumnes han arribat a diverses conclusions que han recollit per tal que formin part del manifest que sortirà de tota l’escola. Entre les tres classes ha sortit aquesta conclusió: ESCOLTAR-NOS ELS UNS ALS ALTRES ENS AJUDA A MILLORAR LA NOSTRA OPINIÓ I ACCEPTAR I RESPECTAR LA DELS ALTRES .
D’aquesta manera, a poc a poc, en coherència amb les finalitats dels Projecte Educatiu de l’Escola, els nens van interioritzant el dret que tenim a manifestar el que pensem i el deure de respectar i escoltar l’opinió dels altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.