dijous, 28 de gener del 2021

DIETA MEDITERRÀNIA


El menjador és un tret diferenciador de les Escoles Garbí Pere Vergés. Tots els alumnes es queden a dinar i des d’EI3 fins a 4rt d’ESO es treballa el saber estar i la socialització.

La dieta mediterrània és escollida per l’Escola perquè permet proporcionar als nostres alumnes tots els nutrients necessaris per realitzar totes les activitats del dia a dia.

Les hortalisses, les fruites, les llegums, el peix i la carn són alguns dels aliments que setmanalment estan incorporats en el nostre menú. Amb moderació, també hi inclou els ous i els formatges.

També es té en compte l’estacionalitat per seleccionar els productes de temporada i proximitat. Les herbes aromàtiques (orenga, pebre, llorer, farigola, romaní, canyella, menta, entre d'altres) s’utilitzen en molts plats per tal de potenciar el sabor.

L’Escola té diferents menús adaptats a les necessitats dels nostres alumnes. En el curs 2020-2021 tenim la següent proposta:

  • Menú sense ou
  • Menú ric en fibra
  • Menú sense gluten
  • Menú sense làctics
  • Menú sense peix ni marisc
  • Menú sense llegums
  • Menú sense fruits secs
  • Menú colesterol

Tenim una cuina exclusiva per preparar tots els menús especials per tal de no contaminar el menjar amb els utensilis i estris de cuina.

Per acabar, els plats dels alumnes intolerants són diferents a la resta de plats dels alumnes amb menú no al·lèrgic per incrementar la seguretat i la manipulació.

Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.