dimecres, 1 de març del 2017

LA VELLA QUARESMA ARRIBA CARREGADA DE REFLEXIONS SOBRE ELS VALORS




I després de la gresca i la disbauxa arriba a l'Escola aquest entranyable personatge que posarà ordre, reflexió i calma.
La Vella Quaresma arriba amb les seves set cames que corresponen a les setmanes que hi ha entre Carnaval i Pasqua.
Cada setmana els alumnes s'aplegaran a prop d'aquesta senyora i del seu gat (que mai ningú no ha vist) i reflexionarà amb ells per tal de millorar i treballar els valors de convivència.
La Vella Quaresma anirà enviant a les aules uns missatges que seran petits enigmes, jocs de paraules o diferents exercicis alhora que els ajudarà a conscienciar-se de la necessitat d'una bona relació, de l'esforç, de la generositat i l'estima. Per mantenir la il·lusió i reconèixer l'esforç, la Vella Quaresma anirà anunciant petites sorpreses que divertiran i seran el goig dels nens.
El personatge anirà tenint presents els valors més fonamentals i anirà ajudant a compartir reflexions sobre la convivència.
Aquest any, el personatge ha vingut amb unes cames particulars: cada peu porta un calçat esportiu: esquís, patins, sabatilles...
En l'acte d'arribada, la Vella Quaresma ens parla de la igualtat entre homes i dones, nens i nenes a través d'un conte molt escaient: LA CAPUTXETA FORÇUDA. Ben aviat, el 8 de març, se celebrarà el dia internacional de les dones i en la seva arribada, la Vella Quaresma ha volgut fer pensar sobre la igualtat d'oportunitats.
   


Poema de la Vella Quaresma              JA ARRIBA LA VELLA                                        
                            ÉS ALTA I ÉS GRAN,
                           PORTA UN VESTIT NEGRE
                             I TÉ ELS CABELLS BLANCS.


LA VELLA QUARESMA     
SET CAMES TINDRÀ!
PORTARÀ UN ROSARI 
I UN BON BACALLÀ!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.