dilluns, 3 d’abril del 2017

PENSAMENT COMPUTACIONAL


Els Bee-bots són uns robots abelles que seguint les ordres concretes dels infants, es desplacen per l'espai fins assolir una meta. Mentre els nens pensen i indiquen les pautes tot jugant-hi, desenvolupen el pensament computacional.

Resoldre problemes, entendre el comportament i les accions dels altres i dels objectes o assolir reptes requereixen habilitat de pensament computacional.

Però per arribar a portar a terme aquest joc amb èxit, ha fet falta desenvolupar moltes activitats significatives i relacionades amb el cos i l'espai per tal que els infants adquirissin els recursos i coneixements necessaris . Són moltes les activitats quotidianes que desenvolupen el pensament computacional. Quan un infant segueix un codi ordenat, quan indica un camí seguint unes balisses, quan s'ha de desplaçar seguint unes consignes concretes  relatives a l'espai està adquirint eines que li permeten seguir un ordre mental.
Si a més, les consignes donades són en anglès, l'àrea d'aprenentatge s'amplia i es fa encara més transversal.
En aquestes imatges es veuen dues fases del treball: Per un costat el treball d'orientació  en l'espai a través del cos en moviment i per l'altre infants d'EI5 en plena activitat al racó dels Bee-bots.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.