divendres, 20 d’abril del 2018

ELS ESPAIS DE JOC A L’AIRE LLIURE



Durant aquests darrers dies, els infants de les classes Cu-cut, Picarol i El Molí d’EI3 han estat fent la descoberta d’un altre espai de joc desconegut fins ara: el jardí d’Ei4 i EI5. És tota una novetat aquest entorn: la font, la casa de totxanes, les sorreres, la terrassa.. i, sobretot, companys de diferents classes i edats.
A partir d’ara tindran un nou repte perquè tots els nens i nenes d’Educació Infantil podran decidir l’entorn on jugar. De manera lliure podran triar el seu entorn de joc entre els dos jardins i la terrassa, sota l’atenta mirada de totes les seves mestres.
Sentir-se segur en un entorn nou, comunicar-se amb altres referents coneguts, però amb qui no tenen tant vincle, seguir i respectar unes normes i interpretar uns senyals que indicaran quan es pot triar la ubicació. Tot plegat serà una oportunitat de desenvolupament personal, social i intel·lectual i un pas endavant en el seu procés de creixement.
Per als mestres, si l’hora d’esbarjo representa una estona de treball intensiu d’observació i acompanyament, a partir d’ara farà falta una mirada encara més profunda i una intervenció acurada i justa.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.