divendres, 13 de novembre del 2020

 LA MIGDIADA A EI3



Els infants arriben a l’escola amb molta il·lusió i molts reptes per descobrir, mostrant-se molt actius al llarg de la jornada escolar.

Aquesta intensitat i passió per descobrir l’entorn repercuteix en el seu estat físic, necessitant fer un trencament per recuperar-se i agafar forces.

La migdiada és un espai de temps que es fa en acabar l’àpat de l’hora de dinar. La fan després de baixar el ritme amb unes activitats tranquil·les que conviden a relaxar-se i on es cuiden tots els detalls per aconseguir un clima acollidor i familiar. No convé forçar o imposar el son sinó que el més convenient és afavorir-lo amb el context adequat.

Els investigadors asseguren que la migdiada repercuteix positivament en la consolidació i enfortiment de la memòria.

Els infants que han descansat a la tarda es tranquil·litzen més de pressa a la nit que els que estan esgotats. Els nens que se'n van a dormir a la nit massa cansats solen estar activats, tensos, inquiets, són incapaços de tranquil·litzar-se per agafar la son i són proclius a despertar-se a la nit.

A l’Escola, els alumnes d’EI3 dormen en llitets al voltant d’una hora o una hora i quart.

Com en totes les activitats que es duen a terme durant aquest curs, les mesures d'higiene són presents en tot moment i cada grup d'EI3 duu a terme la migdiada en un espai diferent als altres.

Aquí tenen algunes imatges que mostren la pau, serenor i respecte que es genera en aquest moment del dia tan especial.

Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.