dilluns, 10 de març del 2014

BIBLIOTECA





El llenguatge oral és un pilar fonamental en l’etapa d’Educació Infantil.



La biblioteca serà un espai que els nens i les nenes freqüentaran des de ben petits i una activitat que esdevindrà quotidiana  induint-los  a un gust i necessitat de la lectura, condició bàsica per esdevenir uns bons lectors.



Els principals objectius de fer biblioteca a l’Educació Infantil s’obren en dos fronts. Una part més organitzativa, que els formarà com usuaris de la Biblioteca i una altra referida als continguts i a les emocions que els ensenyarà els beneficis de la lectura.



En referència a la part organitzativa ens cal arribar primer a un bon us del llibre, per la qual cosa cal aprendre a estimar-lo. Caldrà que ens dirigim cap a saber manipular un llibre, escollir-lo, endreçar-lo i moure’l de la manera adequada. Cal aprofundir en el coneixement del que és un llibre i en el què ens aporta. Cal saber que els llibres es comparteixen i que cada un de nosaltres en rep un benefici diferent, així com el grup en rebrà un de comú. També cal treballar l’organització col·lectiva i veure que es pot establir un criteri d’ordenació que beneficiï el grup. És important que es respecti sempre per facilitar la dinàmica. Aquesta dinàmica també caldrà treballar-la dins d’un marc de calma, respecte i to de veu baixa.



D’altra banda, allò que es persegueix principalment és despertar l’interès per a les històries. Hem d’arribar a un bon nivell de comprensió de les imatges aprenen a percebre i descobrir tots els detalls de les imatges. Caldrà treballar en un context de calma, paciència i bona disposició. En aquest aspecte, ens ajudarà un treball cooperatiu, que ens enriquirà intel·lectualment.



Finalment, hem de considerar necessari aconseguir que els nens i les nenes gaudeixin dels llibres. Si treballem amb rigor tots aquests aspectes esmentats, segur que arribarem a aquest gaudi, però ja per si mateix les activitats cooperatives i la lectura o narració d’històries hi contribuiran.



L’adult com a model lector és imprescindible per influir en una bona actitud cap a la lectura.



Durant aquesta setmana mostrarem les activitats relacionades amb el projecte de Biblioteca a l’Educació Infantil. 
Indiquem l'enllaç al bloc de la Biblioteca de l'Escola. Hi recomanem una visita:  
http://ventdelsudoest.blogspot.com.es/.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.