dilluns, 16 de gener del 2017

HABILITATS DE PENSAMENT - FILOSOFIA

Classe El Molí conversant amb la Marieta
La marieta parla amb la classe Picarol

La classe Del Parc desenvolupant un treball gràfic, creatiu i d'interiorització a partir de la pròpia empremta
Les habilitats de pensament treballen en xarxa si es motiva els nens amb propostes engrescadores i interessants. La Filosofia és una disciplina que estimula el pensament lliure i crític mentre incideix en les emocions. 
Saber pensar  és una capacitat que requereix entrenament i que depèn de la raó però també dels sentiments.
La proposta  anomenada Filosofia 3-18, presenta uns recursos determinats: contes, jocs de lògica i tradició, obres d'art i cinema, tot acompanyat per la música, a través dels quals s'arriba a la interiorització personal i al pensament.
A l'Escola, els nens relacionen aquesta activitat amb la vida de l'aula i així el seu contingut esdevé tan significatiu com és possible.
Un personatge determinat: la marieta, és la protagonista i porta el fil conductor de totes les activitats.
la marieta presenta les obres d'art, s'implica en les festes tradicionals, en els projectes i en tots els esdeveniments.
Una activitat transversal és L'EMPREMTA. La marieta proposa que cada nen estampi l'empremta del seu dit i a partir d'aquí es desenvoluparà tot un treball de coneixement d'un mateix i de les pròpies emocions.
Un cop acabada cada sessió, l'avaluació, l'autoavaluació també l'avaluació entre iguals acabarà de desenvolupar aquest pensament crític, clau en el desenvolupament. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.