dijous, 4 de maig del 2017

L'ESCOLA COM A MOTIVADORA DE LA CONSCIÈNCIA CIUTADANA



Dijous passat, durant l'acte de lliurament de premis de Sant Jordi, la Sra. Alba va presentar un conte que ens havia arribat: RUFUS. El conte explica la història d'un gos abandonat que després de trobar-se en diferents situacions i amb diferents personatges, acaba a la gossera. Aquesta tarda, tots junts han pogut conèixer el desenllaç de la història, fruit i repercussió d'actituds inadequades.
Quan s'implica els nens en una situació real i  propera, l'impacte incideix en les emocions i la resposta  és immediata. Les idees i propostes que aporten els infants són riques i diverses i representen una gran oportunitat per treballar valors i actituds.
D'aquesta manera, els nens van prenent consciència de la responsabilitat que tenen  en les seves accions en el seu entorn proper, tal i com correspon a aquesta edat. És el primer pas de consciència ciutadana.
Avui s'ha constatat que les opinions i raonaments dels nens són plens de sentit i de solidaritat i caldrà actuar amb coherència i engegar algunes accions solidàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.