dilluns, 4 de juny del 2018

EL MOVIMENT


A l’escola, tots els nens i nenes d’Educació Infantil surten a primera hora del matí a realitzar activitats de moviment a l’aire lliure. Cada grup té per a ell un espai on desenvolupa les diferents propostes. Moure’s, gaudir d’aquest moviment i fomentar l’hàbit de l’exercici a l’aire lliure són els tres principals objectius d’aquesta proposta.
La necessitat dels nens i nenes de moure’s és una realitat. Se sap que l’expressió i la interpretació de situacions, vivències, realitats i fantasies a través del moviment constitueixen una principal font d’aprenentatge.
Per tal d'aconseguir un context ideal per afavorir el desenvolupament dels alumnes a través de les pròpies habilitats motrius, cal crear i aprofitar escenaris naturals i fer una proposta ben significativa, és a dir,  provocar per tal que cada nen s’expressi segons la pròpia imaginació.
El mestre en aquest moment actua com a provocador i convida a recrear escenaris: Preguntar, imitar, escoltar les propostes dels infants és l’actitud. L’entorn, els materials i elements utilitzats han de ser en la mesura del possible naturals.
Finalment, la verbalització i valoració final que fan els infants de les seves sensacions i de l’activitat en general representarà la consolidació de l’aprenentatge.
En les imatges es veuen alguns infants gaudint de l’activitat.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.