dijous, 13 de desembre del 2018

LA INAUGURACIÓ DE PESSEBRE D’EI




Les festes nadalenques ens porten tota mena de vivències i situacions. Avui, amb la inauguració del Pessebre d’EI s’ha viscut un acte solemne que segueix un protocol ple de simbologia.

Aquest esdeveniment té la forma d’un paisatge ple de personatges que han fet els mateixos infants. També té una història, una cultura i una tradició que provoca un gran interès. Però també té una càrrega simbòlica de valors personals que mentre s’interioritzen formen el pensament i el model d’actuació de cadascú.

Aquest és un acte solemne on els infants canten, reciten poemes i coneixen la història que descriu el paisatge creat però, sobretot, amb la llum de l’espelma i els elements que ells mateixos ofereixen al Pessebre, es parla i es reflexiona sobre unes emocions que es viuen conjuntament i es comparteixen.

En aquestes imatges es veuen diferents escenes de la inauguració d’aquest Pessebre que està format per una representació de les creacions plàstiques dels nens i nenes. Els infants de les classes Cu-cut, Picarol i El Molí han fet el cel i l’Estrella d’Orient. Els nens i nenes de les classes Contes, Joguines i L’Estel d’EI4 han fet els elements més importants: animals, arbres, pous, cases i ponts. Finalment, els alumnes de les classes Virolets, Del Bosc i Del Parc s’han encarregat de posar-hi els protagonistes: les figures tradicionals. Ells també, que són els més grans, han encès les espelmes dels tres colors simbolitzant així la presència de tots els nens i nenes.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.