dijous, 13 de juny del 2019

TALLERS DE CIÈNCIA


Avui s’han celebrat els darrers tallers de ciència a EI, on l’objectiu principal és sistematitzar el mètode científic. El rigor, l’enregistrament de dades, la hipòtesi, la comparació o l’observació de la realitat són conceptes que es despleguen al llarg de l’activitat i que es desenvolupen tot induint a pensar amb una mirada científica.

Al llarg de tot el curs, els tallers de ciència han estat relacionats amb diferents àmbits: els éssers vius, les matèries i els materials i els fenòmens de la natura. Els temes sempre s'han relacionat amb el projecte integrat que s’estava realitzant a l’aula.

Aquesta vegada, els més petits han fet una taller relacionat amb els animals de la granja. Cu-cut i El Molí han treballat el pes dels aliments específics pel bestiar i Picarol ha comparat les mesures dels diferents ous.

Els nens i nenes de les classes Contes, Joguines i l’Estel han anat al laboratori on el Sr. Sal, professor de química i astronomia ha conduit una pràctica basada en l’observació de les taques del sol. A banda, han preparat una superfície amb diferents materials per deixar-hi una petjada simulant la primera empremta que l’home va deixar a la lluna.


En canvi, els nens i nenes de les classes Virolets, Del Bosc i Del Parc, que estan treballant en el seu projecte el tema del circ, han fet una pràctica  relacionada amb la química motivada per un personatge propi d’aquest context: el mag. Amb soda i vinagre han fet una barreja per inflar globus, apagar foc o altres reaccions.

Tot plegat ha contribuït a despertar encara més l’interès per la ciència dels alumnes d’EI, en col·laboració amb els companys de secundària, i gairebé ja són experts en el mètode científic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.