dimecres, 3 de febrer del 2021

 LA BIBLIOTECA



La Biblioteca de l’escola, sense cap mena de dubte, continua sent un dels espais més especials per nosaltres. Més enllà de l’espai per si mateix, la Biblioteca està integrada i consolidada dins del projecte d’ escola. Gràcies a la Biblioteca, tenim l’oportunitat de construir i compartir coneixements i experiències que ens acompanyaran al llarg de tota la vida.

Els dos objectius principals que es treballen des de la Biblioteca són, per una banda, la formació d’usuaris a través de les visites setmanals a la Biblioteca. Totalment immersos en l’era digital, la Biblioteca esdevé un oasis de caràcter tradicional que val la pena seguir estimulant amb la mateixa passió. Alhora, els alumnes també poden visitar la Biblioteca en busca d’informació i llibres de consulta sobre els projectes de cada un dels grups. També s’estimula, de manera propera i afable, el foment i el gaudi per la lectura mitjançant les estones de biblioteca, préstec de llibres, biblioteques de les aules...

A la nostra etapa, l’etapa 1, la Biblioteca també té els seus propis objectius. En primer lloc, identificar la biblioteca com a lloc de trobada. No només es tracta d’un espai de lectura sinó que també és un espai per compartir amb la resta de la comunitat educativa. Ja de ben petits, un altre dels objectius és que els alumnes estableixin un primer contacte amb els llibres de forma lúdica i puguin interioritzar, poc a poc, els hàbits, normes i rutines que acompanyen l’espai de la Biblioteca.

En definitiva, la Biblioteca esdevé un dels espais més rellevants de la nostra rutina perquè ens permet posar en pràctica hàbits i conductes socials que són importants dins del projecte de l’escola. Aprofitem doncs aquest petit espai del Blog d’Infantil per reivindicar, amb paraules i versos, la passió que sentim per la lectura i l’hàbit lector.

"No es sólo una biblioteca. Es una nave espacial que te llevará a los puntos más lejanos del universo, una máquina del tiempo que te llevará al pasado lejano y al lejano futuro, un maestro que sabe más que ningún ser humano, un amigo que te divertirá y te consolará y sobre todo una salida a una vida mejor más feliz y más útil"

Isaac Assimov

Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.