dijous, 11 de març del 2021

SORTIDES I ACTIVITATS



L'Escola ha d'organitzar les sortides i les activitats segons criteris pedagògics. Sortir en grup és necessari i positiu perquè  s'interacciona amb els companys en entorns nous i desconeguts. La sortida ha d'estar vinculada als interessos dels nens i nenes. Les activitats han de ser les adequades pel que fa al lloc, espai, materials i activitats. Han d'oferir estímuls que siguin difícils de trobar amb altres entorns o contextos. Han de ser estimulants i permetre la creativitat.

Els mestres conduiran l'activitat ja que coneixen bé els ritmes i característiques dels alumnes així com les motivacions i necessitats del grup. Les sortides han de ser FETES A MIDA.

Sovint això comporta el desplaçament previ dels mestres al lloc escollit i una formació didàctica concreta per tal de preparar bé la sortida. Cal anticipar-la bé amb els alumnes i un cop realitzada, hi haurà unes activitats relacionades i unes de posteriors per consolidar l'aprenentatge.

Avui els nens i nenes de les classes Picarol, Cu-cut i El Molí han anat a la platja de Mataró a realitzar una sortida relacionada amb l'art. Més enllà de l'activitat artística hem gaudit del grup, dels mestres i de la natura. Ha estat un luxe veure com es desenvolupen amb imaginació, creativitat, naturalitat i autonomia en un entorn diferent a l'habitual.

Paral·lelament els nens i nenes de les classes Joguines, Contes i L'Estel han dut a terme un taller d'art dins del projecte "Fem d'artistes". No només ha estat enriquidor pels infants, també ho ha estat per l'equip de mestres. El producte final és espectacular, com podran veure a les imatges, però posem en valor el procés i l'aprenentatge.

Com tot allò que duem a terme aquest curs, hem hagut d'adequar tots els processos als protocols que ens marca el PROCICAT per a desenvolupar les diferents activitats, tant dins com fora de l'escola. Ha anat tot molt bé i estem molt orgullosos tant dels nens i nenes com de l'equip. GRÀCIES A TOTS!!!

De totes les activitats i sortides en podran veure més imatges en el Garbí Virtual de les diferents classes, però aquí en tenen una petita mostra.

Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.