divendres, 4 de novembre del 2016

APRENENT A TREBALLAR EN GRUP

El procés de socialització dels infants sovint és molt complex. Conflictes, petites frustracions, percepcions subjectives, sensacions d'enuig... situacions que cal acompanyar per ajudar a adquirir eines que facilitin les relacions.
Però també és cert que pot sorprendre la capacitat d'adquirir estratègies socials si l'entorn és favorable i es crea una dinàmica positiva entre iguals. Els infants aviat entren en unes regles establertes si les consensuen entre ells, se les fan seves i les comprenen. D'aquesta manera, participant en activitats on cada nen té el seu lloc en un grup, van aprenent a relacionar-se i a treballar plegats tot adquirint valors de pertinença i cooperació.
Aquesta imatge mostra com un petit grup d'alumnes de la classe "Contes" d'EI4 participen en una activitat molt concreta on actituds i emocions entren en joc. L'objectiu: posar-se d'acord i seleccionar l'element preferit dins un conjunt, una tasca certament difícil que comportarà discutir, argumentar, tenir en compte les opinions dels altres i cedir.
És un treball per entrenar les primeres tècniques de la cooperació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.