dimecres, 25 d’octubre del 2017

EL SILENCI





El silenci és un valor que s’interioritza i se’n gaudeix després d’un llarg aprenentatge Fer silenci en grup és difícil. Molts són els estímuls que conviden l’infant a comunicar-se parlant.
L’escola tria un moment col·lectiu molt important del dia perquè els nens d’Educació Infantil i fins al Cicle Inicial treballin aquest valor. Quan és que els alumnes es troben reunits, fent tots alhora el mateix, amb tranquil·litat, en un context que és alhora comunitari i íntim? En quin moment intervenen tots els aspectes més personals: emoció, autonomia, seguretat, plaer, dificultat, esforç, responsabilitat...? Podríem trobar moltes estones, però cap com l’hora de dinar reuneix aquestes condicions. I és per això que es tria aquest moment, durant el primer plat de l’àpat, perquè els més petits aprenguin a estar una estona en silenci i en gaudeixin, sense que això representi una limitació i una imposició. Si fos així, perdria el valor positiu i per tant el benefici.
No és un espai de temps molt llarg, és el  suficient per anar assolint aquest valor, viure’l amb calma i aprendre a gaudir-ne.
Més imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.