dimecres, 11 d’octubre del 2017

L'ESCOLA FORMADORA. ALUMNES EN PRÀCTIQUES

Des de diferents universitats ens arriben futurs mestres que ara són estudiants del grau de Magisteri. Aviat aquests alumnes seran davant dels seus infants, hauran de prendre decisions i la seva influència serà inevitable. És imprescindible que aquests estudiants esdevinguin uns bons professionals que no tinguin dubtes sobre la seva vocació i estiguin disposats a comprometre’s en l’acompanyament personal, social, cultural i en el procés d’aprenentatge dels seus futurs alumnes respectuosament.
L’escola i, per tant els seus mestres, han de contribuir sense errors en aquesta formació i han d’oferir el marc necessari per assolir aquest objectiu. Els han de fer un espai a l’aula, han de ser uns excel·lents referents tot donant un bon exemple, els han de conduir i corregir assertivament i han de permetre la seva participació en la dinàmica quotidiana seguint sempre la línia de la pròpia escola.
A més, els alumnes en pràctiques han de poder assistir a totes les reunions, actes i esdeveniments que corresponguin, ja que ells també hauran de ser  motors en aquestes situacions.
El grau d’exigència cap a mestres i alumnes ha de ser molt alt, però per sobre de tot s’ha de considerar el benefici que cada infant ha d’obtenir en aquestes interaccions.
Ahir es van incorporar a l’Educació Infantil els primers estudiants en pràctiques que arriben plens d’il·lusions, però també amb aquell neguit que comporta el pes de la responsabilitat.
Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.