dilluns, 20 de novembre del 2017

DIA INTERNACIONAL DEL DRET DELS INFANTS



Anomenem PEDAGOGIA OCASIONAL a la gestió d’allò que passa al voltant, real i significatiu que representa una font d’aprenentatge. La vida real és el marc més favorable per educar i cal parar esment en allò que s’esdevé.
En aquest sentit, l’Escola no queda al marge del Dia Internacional del Dret dels Infants  i l’etapa d’Educació Infantil durant aquesta setmana adapta el tema al nivell dels alumnes per tal que representi un aprenentatge positiu i rellevant.
Aquest curs s’ha treballat el tema a partir de l’exposició de les imatges "Escoles d'altres mons"  del fotògraf  Kim Manresa. Aquesta exposició, organitzada per l’Ajuntament d’Esplugues, es troba al Poliesportiu Les Moreres i és una gran oportunitat de fer Filosofia per la seva càrrega de valors implícits.
Fotografia de Kim Manresa


Què hi surt a la fotografia? Qui és aquesta nena? Està contenta? On és? Quina mena de moble és? S’assembla a algun espai que sigui nostre? T’agrada aquest lloc? Què hi podríem estar fent? Posem un títol a la fotografia...
Segur que la conversa amb els infants arriba a algunes conclusions, però què pensaran i sentiran tots quan sàpiguen que aquesta fotografia mostra LA BIBLIOTECA D’UNA ESCOLA DE GUATEMALA? Una reflexió que segurament els farà valorar el que tenen i que ha de ser un dret de tots.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.