dimecres, 14 de febrer del 2018

ARRIBADA DE LA VELLA QUARESMA - CURSA DE COLORS



Si bé la Vella Quaresma és un personatge sorgit de la religió i nascut per compensar els infants de l’època de dejuni i abstinència, a l’escola es contempla des del punt de vista cultural i tradicional. Després d’en Carnestoltes, aquest personatge hauria d’aportar el seny, la calma i la reflexió.
Normalment, la Vella Quaresma provoca emocions contraposades en els infants que no acaben de poder definir allò que transmet. Els nens i nenes veuen un personatge estrany, amb una imatge entre simpàtica i seriosa, entre el negre i el color, entre la mirada severa i divertida, entre propera i distant... D’entrada, té set cames i aquesta característica situa la Vella Quaresma entre la realitat i la fantasia.
El seu missatge aporta valor ja que es pronuncia sobre temes de gran interès, incentivant les actuacions positives i de bona convivència. Les sorpreses que portarà es relacionaran amb aspectes de rellevància tot fomentant l’esport, la literatura, les relacions o la tradició.  Ella i el seu gat, en Mus, acompanyaran els infants fins acabar el trimestre i a poc a poc aconseguirà el seu afecte. Cada setmana, els alumnes s’aplegaran a l’entorn de la Vella Quaresma i li aniran traient les seves cames fins que no en tingui cap, senyal que hauran arribat les vacances!

CURSA DE COLORS

La segona cursa de colors d’aquest curs, on els alumnes d’Educació Infantil han assistit com espectadors, ha tingut avui una connotació molt especial. Els nens i nenes de les classes Contes, Joguines i L’Estel han tingut l’oportunitat d’estrenar i lluir la bandera del propi color per animar els companys més grans, els corredors que els representen.
Malgrat que hi ha hagut un guanyador, el color blau, seguit del verd i del blanc que ha quedat en tercer lloc. L’emoció ha estat igual per a tots ja que s’han sentit grans i importants pel fet de poder lluir el propi símbol. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.