dimecres, 6 de març del 2019

ARRIBADA DE LA VELLA QUARESMA




Avui ha arribat a l’Escola la Vella Quaresma. Aquesta senyora entranyable que compartirà la dinàmica dels nens i les nenes fins les vacances de Pasqua.

La presència de la Vella Quaresma té dues funcions: una relacionada amb els valors i l’altra relacionada amb el concepte del temps que passa.

Les set cames del personatge permetran anar assenyalant el pas de les setmanes. Cada divendres les classes s’aplegaran al voltant de la Vella i li trauran una cama, fet que simbolitza que ha passat una setmana des de l’arribada. El pas del temps és un concepte certament abstracte que costa d’assimilar. Els recursos materials i la manipulació contribuirà a  la seva comprensió.

Però en un altre sentit, la Vella Quaresma i el seu gat, en Mus, arriben per ajudar els nens i nenes a reflexionar sobre valors com l’esforç, l’empatia, la col·laboració o la sostenibilitat, entre altres. Així doncs, el personatge anirà transmetent missatges diferents que convidaran a interioritzar valors col·lectius i individuals.

Avui la Vella Quaresma s’ha presentat amable, afectuosa i propera i ha convidat als infants a tornar-la a visitar divendres que ve per treure-li la cama. Potser, els sorprendrà amb una notícia o una sorpresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.