divendres, 30 d’octubre del 2020

ANGLÈS



A l’Escola, la llengua anglesa es treballa des de la perspectiva del plurilingüisme. Els infants incorporen la llengua en el seu dia a dia de manera natural, treballant-la en els diferents espais d’aprenentatge tals com els projectes, els racons, els hàbits, etc.  

A Infantil 3, els nens i nenes conviuen amb l’equip de vetlladores. Aquestes figures esdevenen els seus referents de parla anglesa i utilitzen la llengua posant especial èmfasi en els hàbits. Mica en mica, els infants van superant la barrera del silenci i comencen a produir missatges curts per comunicar-se. Mitjançant estructures lingüístiques repetitives, els petits són capaços d’identificar-ne el significat, d’imitar la pronunciació i de respondre amb adequació a mesura que avança el curs. 

En iniciar infantil 4 i també durant el curs d’EI5, les mestres d’anglès formen part del dia a dia dels alumnes i treballen la llengua a partir dels projectes que s’estiguin desenvolupant o bé durant les estones de treball per racons, en el joc simbòlic, etc. També és el moment on s’inicia la metodologia CLIL (Content and Language Integrated Learning) amb l’objectiu que els infants aprenguin que tots els mestres de l’Escola utilitzen la llengua anglesa en els diferents contextos d’aprenentatge perquè l’anglès és present de forma constant en el món que ens envolta. Així doncs, les tutores, però també els mestres de música o de psicomotricitat, programen una part de les sessions de la seva classe a la setmana en anglès, de manera que els infants accediran a continguts d’altres àrees mitjançant la llengua anglesa.  

L’aprenentatge de la llengua anglesa a Educació Infantil és clau ja que els infants es troben en un moment evolutiu en què la presència constant de la llengua estrangera els farà normalitzar-ne l’ús i mica en mica superaran les barreres per comunicar-se. També és essencial que l’equip de mestres angleses estableixin lligams afectius amb els petits perquè l’emoció i l’actitud envers la llengua és el factor més important per al seu aprenentatge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.