dimecres, 25 de març del 2015

ELS MAINADERS. VINCLES ENTRE ALUMNES. PICAROL

El càrrec de mainader té una llarga tradició a l'Escola. El noi que fa de mainader representa un model per als nens més petits. Té la funció de compartir amb ells algunes activitats, acompanyant-los i ajudant-los tot fent de referent. Abans de l'inici del seu període d'actuació, es fa per aquests nois que assumiran aquesta tasca una petita formació que serveix d'estímul: s'expliquen les característiques dels nens i nenes de l'etapa d'Educació Infantil, la dinàmica general i les  funcions que comporta el càrrec.
Les competències que desenvolupen els alumnes que fan de mainader són múltiples i diverses, sobretot relacionades amb les habilitats socials, amb la iniciativa i el control d'un mateix. Al mateix temps, es fomenten els valors de la responsabilitat, l'esforç i el respecte. 
Al final de l'actuació, els nois que han fet de mainaders valoren molt positivament l'experiència, sobretot perquè s'han sentit molt útils i pels vincles afectius que han creat amb els nens petits.
En aquestes fotografies es veu l'experiència de la classe Virolets d'EI5. En Liam, el mainader de la classe El Xiprer de quart de primària, va portar a l'aula un joc de matemàtica per compartir-lo. Amb l'ajuda de la mestra, en Líam va estar jugant amb els companys, que es van mostrar molt motivats: EL SEU MAINADER ELS PORTAVA UN JOC SEU!!!
Classe Picarol: Mira com mengen els animals. COSMOCAIXA
Malgrat la pluja, avui els nens de la classe Picarol han anat al Cosmocaixa. Han assistit a l'activitat MIRA COM MENGEN ELS ANIMALS, igual que havien fet fa dies els alumnes de les classes El Molí i Cu-cut.
Les famílies de la classe Picarol podran veure l'àlbum complet de fotografies a través del GV de la seva aula,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.