dijous, 8 de març del 2018

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES


Els infants més petits no han de quedar al marge d’una reivindicació que els afecta directament. En un futur pròxim ells seran els dinamitzadors d’aquesta societat que els indicadors demostren que encara discrimina.
En aquesta ocasió, la motivació no ha estat un conte, recurs habitual i adequat per presentar temes diversos. Avui, a totes les classes d’Educació Infantil s’ha realitzat la lectura d’un llibre de la col·lecció “Pequeña y grande” de l’editorial ALBA que descriu les biografies de grans dones.
Els infants han sorprès una vegada més les mestres amb la participació en un debat més ric del que es podia esperar. Això passa perquè a les aules es creen sovint entorns de diàleg, de sensibilització i d’investigació i es promou el pensament crític amb relats de situacions actuals.
Estimular els infants per tal que pensin lliurement és el primer pas per a la sensibilització.
En  aquesta ocasió, els alumnes han valorat els referents femenins i s’han emmirallat en les dones que han fet aportacions rellevants amb esforç, amb tenacitat, amb força i sovint, a contracorrent.
L'objectiu principal és visualitzar dones que han pogut assolir la seva fita.
A totes les aules han arribat a conclusions que s’han contrastat, resumit i aplegat. 
Alguns grups s'han quedat amb aquesta idea: si es tria un camí, no hi ha d'haver impediments per a realitzar-los. Fins i tot ha sorgit aquesta conclusió: "No està bé que no deixin fer coses a les dones, ni abans ni ara".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.