dijous, 22 de març del 2018

L’ACCEPTACIÓ DELS CANVIS - DARRERES CAMES DE LA VELLA QUARESMA


No és cap novetat la reticència a acceptar el repte que es presenta quan s’esdevé un canvi en  la dinàmica o l’entorn.

Les rutines donen seguretat als infants i així com alguns es mostren de seguida ben predisposats davant de les noves propostes, n'hi ha d'altres que mostren una ambivalència de sentiments que van de la curiositat al neguit.
Així és que cal aprofitar tots els contextos possibles per ajudar a equilibrar aquestes emocions i acompanyar els alumnes davant de diferents fets o  alternatives que es puguin trobar.
En aquest cas, la vella Quaresma, aquest personatge referent, ens va proposar una situació inesperada, això sí, lúdica i engrescadora que ben segur va predisposar positivament a tots a viure la sorpresa: un canvi d’escenari a l’hora de dinar.
Aquesta idea diferent va ajudar nens i nenes a viure conjuntament i de manera engrescadora un canvi d’espai i això va representar una experiència en la qual van adonar-se que els canvis poden tenir un resultat positiu.



6ª i 7ª cames de la Vella Quaresma
En aquesta ocasió sí que els infants s’han aplegat al voltant de la Vella Quaresma per escoltar les sorpreses vinculades a les dues darreres cames que li queden al personatge.
Tot l’esperit que la Vella ha anat transmetent amb el seus missatges ha estat carregat de valors i, encara que dotat algunes vegades d’elements materials, en general ha donat resposta a un criteri afavoridor de la bona convivència.
Aquesta vegada però, les sorpreses venen carregades d’alegria i gust de primavera:
Així és que demà els infants tindran ocasió de celebrar la Festa dels Conills de Pasqua, personatges invisibles que deixaran els nostres jardins farcits d’ous de xocolata.
Tal com ha explicat als nens i nenes la vella Quaresma, la darrera cama correspon a les VACANCES DE PASQUA, i amb aquestes paraules ella i en Mus s’acomiaden per aquest any.

Amb molta emoció en Jan  i la Lucia de les classes Joguines i El Molí, han tingut l’honor de deixar la vella sense cap cama. Com sempre ells han estat mereixedors de fer aquesta acció per la seva bona actitud i esforç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.