divendres, 12 de gener del 2018

NATACIÓ




L’escola promou contextos favorables al moviment de manera continuada, tant en espais interiors com a l’aire lliure, ja que l’esport i l’exercici físic són necessaris per al bon desenvolupament de tothom, i especialment dels infants.
Una de les principals activitats esportives que es realitzen és la natació. Des del tercer trimestre d’EI3 els alumnes fan una sessió d’aquest esport a la setmana amb uns objectius  que van creixent en complexitat.
Més enllà de l’adquisició de la tècnica, el que es persegueix en les edats més petites és el coneixement del medi, el gaudi a l’aigua i, sobretot, la seguretat.
Els més petits encara no han començat el projecte, però els alumnes d’EI4 i EI5 des de l’inici de curs ja fan setmanalment la seva sessió de natació. Setmana a setmana, els nens van adquirint més seguretat, amb l’acompanyament de la seva mestra, que té un paper clau en el treball d’emocions i de predisposició. A poc a poc, de la mà dels dos especialistes i el suport afectiu de la tutora, sessió a sessió els nens van aprenent a nedar amb una part d’exercicis específics i amb una estona final de joc lliure per motivar el gust per l’activitat. És en aquest moment, en què la dinàmica es desenvolupa lliurement, quan es va veient la seguretat i la tècnica que els nens van adquirint progressivament.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.