dilluns, 22 de gener del 2018

TRIA DE COLOR



Finalment ha arribat el resultat final d’un procés que va començar a l’inici de curs per als alumnes d’EI4.
En un moment en què els infants estan en ple desenvolupament de la seva socialització, cosa que desperta emocions intenses i contradictòries, a les aules s’ha estat fent un treball intens per afavorir la cooperació i el sentiment de pertinència a un grup.
Durant aquest mesos s’han dut a terme activitats organitzades a partir de grups fixes on els alumnes han anat aprenent i interioritzant estratègies i recursos de cooperació, tot seguint pautes treballades i acordades. Han hagut de posar-se d’acord, decidir, repartir tasques, ajudar-se i col·laborar, organitzar-se, discutir, argumentar, cedir, comprometre’s amb el grup d’iguals, rectificar errors propis... En definitiva, han viscut un munt de situacions diverses, en les quals, acompanyats dels seus mestres, s’han trobat amb una realitat social mentre el grup s’anava cohesionant.
D’altra banda, han fet un treball de recerca que els ha portat a conèixer el passat i per tant els orígens i les arrels de l’ESCOLA.
En aquests moments, quasi a meitat de curs, els alumnes de les classes L’Estel, Contes i Joguines han arribat a estar a punt per triar el seu color: blanc, verd o blau, al qual ja pertanyen.

Amb molta il·lusió, un cop acabada la tria, els infants han sortit de les aules entusiasmats per compartir l’emoció amb companys que durant anys anteriors han passat per aquesta experiència i anunciar el seu color. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.