dimarts, 27 de novembre del 2018

BIBLIOTECA



La Biblioteca, present i referent en el procés d’aprenentatge i l’evolució de tots els alumnes, és un pilar i un punt de referència a l’Escola.

Parlem de la Biblioteca com espai, parlem de fer Biblioteca i parlem de tots aquells recursos activitats, propostes i projectes que des d’aquest àmbit s’engeguen.

La Biblioteca entra amb força en les dinàmiques d’aprenentatge. El context més proper és l’espai que cada classe té per fer la lectura d’imatges dels llibres. Un entorn agradable, acollidor, bonic i tranquil és el primer requisit per despertar les ganes de compartir històries, imaginar i compartir.

Les visites periòdiques a la Biblioteca també són un preuat estímul. L’adult o el company gran com a model lector, la narració de contes, la recerca d’informació o la descoberta de diferents recursos culturals o intel·lectuals són conceptes que han d’arribar als infants. Les visites a la Biblioteca són una de les activitats que més plauen als alumnes ja sigui en gran grup o en petit grup, o acompanyants dels seus mainaders amb qui comparteixen la lectura.

Una de les propostes que ja s’estan preparant des de la Biblioteca, dinamitzades per les mestres i la bibliotecària de l’Escola és el préstec de llibres que arribarà primer a les aules d’EI5. En aquests moments ja s’està iniciant l’anticipació per poder portar a terme aquesta experiència amb els nens de les classes Virolets, Del Bosc i Del Parc que podran endur-se un llibre a casa fomentant així l’interès per la lectura i el plaer de llegir.

En aquestes imatges es veuen diferents activitats relacionades amb la Biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.