dilluns, 12 de novembre del 2018

HORA DE DINAR



Saber ser, saber estar. L’hora de dinar és l’estona del dia que representa l’oportunitat d’aprenentatge i formació més completa i important del dia. En convivència, tots els alumnes adquireixen unes estratègies, uns coneixements i uns hàbits  que influiran en el seu model personal i en la seva actuació. Una taula ben parada, uns costums ben adquirits i unes normes ben interioritzades a partir d’un treball d’aula progressiu i estimulant donaran als infants unes eines clares per saber estar.

A mesura que es van fent grans, en aquesta estona els alumnes assumiran unes responsabilitats pròpies de l’hora de dinar i aniran descobrint la importància de la tasca ben feta en la dinàmica conjunta a través dels càrrecs. Valors com ara l’esforç, la polidesa, l’empatia... que es posen de manifest en aquesta estona, van formant part del dia a dia dels infants.

Abans d’iniciar l’àpat, quan tots els infants tenen les mans ben netes i el tovalló a punt, davant d’una taula ben preparada reciten tots junts un poema despertant així la sensibilitat i l’emoció en cada un d’ells.

Així, en un entorn tranquil i agradable, començant en silenci i sobretot, aprenent a mantenir un to de veu adequat s’afavorirà  que els alumnes iniciïn l’àpat sentint-se tranquils i ben predisposats a dinar. Seure a la mateixa taula fomentarà tanmateix la relació entre els companys i, per tant, la bona convivència.

En aquestes imatges es veuen diferents classes en diferents moments de l’hora de dinar, estona en la qual també s’adquiriran una sèrie de continguts i coneixements que afavoriran l’aprenentatge ja que els alumnes hauran de repartir, classificar, memoritzar, relacionar, interpretar...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.