dimecres, 13 de febrer del 2019

COMENCEN ELS MAINADERS DE LA CLASSE TARONGERS



Mainader és un mot que evoca tendresa, tradició, responsabilitat i formació. El diccionari defineix d’aquesta manera la paraula:

Mainader mainadera m. i f.  Persona destinada a tenir cura d’un o més infants.

A l’Escola, aquest és un càrrec.

La tasca que ha de fer un mainader o mainadera  implica una sèrie de valors que els alumnes de Primària interioritzen en el seu procés de formació. El càrrec exposa als nens i nens de Primària a unes emocions, a unes il·lusions molt desitjades per a ells. Tot el que rebran: afecte, aprenentatge, reconeixement... serà simultani amb el compromís, implicació, sensibilitat i capacitat d’adaptació que els caldrà adquirir.

Mentre fan de mainaderes o mainaders seran un model pels companys més petits que s’emmirallen en ells, tot considerant-los referents importants. Col·laborant i participant en les activitats i la dinàmiques de les aules, interaccionant amb els companys petits  se sentiran útils i madurs.

Divendres passat els alumnes de la classe Mar i Cel de cinquè, van acabar la seva actuació a les classes d’EI mentre que dilluns van començar els nens i nens de Tarongers, que són de quart.  A les imatges es veuen les activitats que van portar a terme els mainaders i mainaders de Mar i Cel que deixaven el seu càrrec i també, els alumnes de Tarongers que inicien l’actuació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.