dimecres, 31 d’octubre del 2018

LA CASTANYADA




La festa per excel·lència de la tardor, la Castanyada, se celebra durant tot el dia i ofereix l’oportunitat de participar en actes diversos.
Avui, un conte tradicional: La Castanyera d’Ana M. Díaz Plaja, ha permès que els infants s’emocionessin amb la representació d’aquesta història tan bonica. Els alumnes, de la classe Mar i Cel de cinquè de Primària, han ofert als companys més petits l’escenificació d'una adaptació de l’obra que han preparat amb les seves mestres de dansa i teatre. Aquest ha estat el punt de partida que per si sol ja té una gran qualitat. Les arts escèniques i la literatura han donat pas a la música i, els nens i nenes d’Educació Infantil han cantat i ballat les cançons i danses apreses a la classe de música.
Cap al migdia ha arribat l’espai d’interacció, valors i convivència on uns castanyers i castanyeres aparentment desconeguts, han vingut des del seu poble de Capafonts a vendre castanyes. Generosos, només demanen a canvi d’una paperina de castanyes les monedes de fang que els petits han fet a les aules.
Finalment, per acabar el dia amb una sorpresa, els infants s’emporten a casa els panellets que han fet a l’escola seguint una recepta ben tradicional!
Llengua oral, arts escèniques, música, imaginació, convivència, emoció i satisfacció han estat presents tot el dia. 
Algunes imatges dels esdeveniments del dia: CONTE LA CASTANYERA I DANSES
FESTA DE LA CASTANYADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.