dijous, 27 d’abril del 2017

DIADA DE SANT JORDIAvui dijous s'han portat a terme dos dels grans esdeveniments de la celebració de la setmana de Sant Jordi. D'un costat, els infants d'EI han pogut gaudir amb la llegenda de Sant Jordi representada brillantment pels companys del cicle superior de Primària. La llegenda té una màgia que atrapa els nens i els transporta a un context ple d'emoció.
Més tard, els alumnes s'han aplegat al davant de l'exposició de llibres que ha organitzat la Sra. Alba Aguilar, la mestra bibliotecària. Després de comentar els contes exposats, la Sra. Alba ha explicat als nens i nenes un fet extraordinari: De manera màgica i misteriosa, avui a la Biblioteca ha aparegut un paquet que contenia un conte especial: Rufus. Per definir la sensació que ha percebut amb la lectura del conte, la Sra, Alba ha utilitzat una metàfora molt bonica: El llibre li ha fet pessigolles al cor. Després de despertar veritable interès, ha comentat que calia que el llibre anés passant per tortes les classes per tal de llegir-lo i viure'l intensament. El final s'ha de descobrir en companyia: plegats.Finalment, s'ha dut a terme l'anunci i el lliurament de premis del concurs artístic i literari de Sant Jordi.
EI3 presentava una obra artística, global i col·lectiva: la decoració de l'entorn que, com ja es va comentar, va estar ideada i realitzada pels mateixos nens i nenes amb la guia i l'ajuda de les seves mestres. El premi ha estat col·lectiu i s'ha valorar la participació, gaudi i  implicació dels nens i nenes.
EI4 ha presentat un conte inventat vinculat al seu darrer  projecte de treball i realitzat en grup. El treball ha estat de llenguatge i també de creació plàstica i artística. La classe Contes ha presentat el conte: El cranc Cocoter i el hawaià es coneixen i s'ha endut el premi a  la tècnica per la varietat d'estils  en l'elaboració. El conte de la classe Joguines es titulava: La piràmide i l'escrivà i ha guanyat el premi a la història pel seu contingut interessant i la classe L'Estel ha fet el conte:  El volcà i els hawaians,  emportant-se el premi a la il·lustració per l'expressivitat de les seves imatges  . 
També les classes d'EI5 han presentat un conte inventat relacionat amb temes de ciència. La classe Del Bosc ha presentat el conte: En Pep i les tortugues sulcata, que ha guanyat el premi a la tècnica en l'elaboració pel seu format tan original. La classe Virolets ha presentat l'obra En Bengi es perd a l'Amazones, guanyant el premi a la il·lustració pel seu treball tan elaborat i ric en detalls. La Classe Del Parc ha guanyat el premi a la història , pel seu contingut científic que promou l'aprenentatge amb el seu conte Crocodrylus Niloticus.
Totes les classes han tingut el seu premi corresponent: UN LLIBRE PER A LA SEVA BIBLIOTECA, com no podia ser d'una altra manera.
Però abans d'acabar l'acte, els nens i nenes han tingut una nova sorpresa: els personatges de la llegenda de Sant Jordi els han fet una visita! Els nois de la classe Mireia que han representat la llegenda, han vingut caracteritzats dels personatges principals a mostrar-se davant dels companys d'EI que han quedat meravellats. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.