divendres, 5 d’octubre del 2018

VIDA SOCIAL A EI. EL CÀRREC DE METEORÒLEG



La Vida Social és una estructura que permet i demana la implicació de tots en la gestió de la dinàmica de l’Escola. Els càrrecs tenen diferents tipus de funcions, des de les relacionades amb l’ordre i l’organització fins arribar al lideratge.

El  càrrec no només contribueix al creixement personal fomentant la seguretat i l’autonomia, o al desenvolupament social potenciant les relacions i el treball en equip, sinó que també afavoreix l’aprenentatge intel·lectual en totes les seves expressions.

Mentre que els alumnes més grans desenvolupen el seu càrrec projectant la seva tasca cap a l’exterior, els més petits comencen amb tasques centrades en si mateixos, després en l’entorn més proper (l’aula) i quan ja tenen la dinàmica ben adquirida, poden assumir responsabilitats més enllà del seu espai propi, de manera que poden, per exemple, col·laborar amb els companys de menys edat.

El meteoròleg és un càrrec molt versàtil: fa de científic i de reporter mentre representa les dades gràficament, tot avançant d’una manera lúdica i significativa en l’interès per aprendre a llegir i escriure.

En les imatges es veu el procés de desenvolupament de la tasca del càrrec de meteoròleg.

Imatges: El càrrec de meteoròleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.