dijous, 20 de desembre de 2018

FESTA DEL TIÓ
Si en el marc del temps de Nadal hi ha una festa alegre i màgica per excel·lència, aquesta és la festa del Tió. L’objectiu és una il·lusió: escalfar bé el Tió per fer-lo cagar, inexplicablement, unes sorpreses que, en el fons, han de ser el menys important.

En canvi, sí que es posa en valor la complicitat i la col·laboració entre tots per mirar d’aconseguir la satisfacció de la soca màgica. No n’hi ha hagut prou amb mantenir-lo ben abrigat, cantar-li cançons, recitar-li poemes i explicar-li contes ni amb l’esforç de portar-se bé.

Es veu que el Tió vol que nens i mestres s’emocionin plegats i demana accions conjuntes: més cançons, més poemes... fins i tot la col·laboració dels Caps de Color que han vingut a posar el seu gra de sorra i compartir les intencions.

Però no ha estat fins que tots els mestres, per gran sorpresa dels infants, han ofert al Tió una representació d’un senzill conte que ha acabat amb una dansa, quan ha esdevingut el punt culminant que definitivament ha preparat el Tió.

Després d’unes fortes garrotades, finalment el Tió ha obsequiat tots els presents amb les menges que es prepararan a la cuina pel dinar de Nadal: el pollastre, les herbes, el torró i les neules... però també uns contes i uns caramels (una altra excepció en la dieta que ens permeten les festes nadalenques).
Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.