dilluns, 28 d’octubre de 2013

PREPARANT LA CASTANYADA

Fent panellets

Fa força dies que estem preparant la Castanyada malgrat aquesta calor que fa.
Els nens i nenes d'Educació Infantil ja han fet paperines i monedes de fang a l'espera que dijous vinguin els "castanyers i les  castanyeres" de Capafonts. Els mainaders també els estan ajudant elaborant la decoració de les paradetes on aquests "castanyers i castanyeres" vendran les castanyes.
Però aquesta setmana, els nenes i les nenes de totes les classes d'Educació Infantil faran panellets.
Avui han estat els alumnes de les classes Cu-cut, Picarol, Contes, Del Bosc i Virolets que els han elaborat seguint diferents treceptes.
Totes les classes han portat les safates dels panellets a la cuina un cop acabats. Uns panellets han necessitat un cop de forn mentre que els altres han anat directament a la nevera.
Avui els nens i nenes de les classes esmentades han estat uns autèntics pastissers.
RECEPTA DELS PANELLETS QUE HAN FET LES CLASSES PICAROL I CU-CUT



Ingredients:
- 2kg d'ametlles crues triturades
- 2kg de sucre
- 3 patates mitjanes bullides
Arrebossat:
- 200 g d'ametlla marcona ratllada
- una mica de xocolata en pols
- 400g de virutes de xocolata


Preparació:
Bullir les patates amb pell i tot i deixar-les refredar. Pelar-les i fer un puré sec aixafant-les amb una forquilla.
En un bol barrejar les ametlles i el sucre i afegir el pur
é de patates ben fred. Aquest punt és important, ja que l'escalfor fa que el sucre es desfaci massa i la pasta costi més de treballar. Barrejar primer amb una forquilla i després amb les mans ; la barreja s'ha d'aixafar fins que quedi unida. Si, malgrat tot, us passa això, deixeu la massa tapada una estona a la nevera.
Amb aquesta pasta b
àsica, feu tantes parts com  tipus de panellets voleu preparar.

- De pinyons:
Agafeu trossets de pasta i feu boletes no gaire grans; cobriu-les amb pinyons. Hi ha qui els passa per una mica de clara d'ou per facilitar la tasca; si la pasta
és prou humida no cal. Un cop fets els col·loqueu en una plata al forn i els pinteu amb rovell d'ou barrejat amb unes gotes d'aigua; això no és imprescindible, però farà que quedin daurats i més bonics.
Fornejar a 200
º només el temps que quedin daurats per fora, però amb l'interior ben tendre.
- D'ametlles:
Feu barretes no gaire grans i arrebosseu-les amb les ametlles picades. Pinteu-los també amb el rovell d'ou.
- De coco:
Barregeu la mateixa quantitat de pasta amb coco ratllat (en volum, no pas en pes). Barregeu-ho b
é i doneu-hi forma de piràmide.
- De cafè:
Barregeu la pasta amb una punta de cafè instantani i feu barretes petites. Tasteu una mica la massa per ajustar la quantitat de cafè, però vigileu perquè al coure'ls el gust puja. Passeu-los per sucre glaç i poseu-los al forn.
- De xocolata:
Barregeu la pasta amb una mica de xocolata instantani (jo vaig fer servir xocolata desfeta Paladín) i feu boletes. Passeu-los per sucre glaç.
- De grossella:
Barregeu la pasta amb una mica de xarop de grossella. Vigileu no poseu massa xarop perquè el líquid estova la pasta i costa més de treballar. Feu boletes, passeu-les per sucre glaç, feu un forat al mig i poseu una mica de melmelada de maduixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.