Fent panellets Fa força dies que estem preparant la Castanyada malgrat aquesta calor que fa. Els nens i nenes d'Educació Infantil ja han fet paperines i monedes de fang a l'espera que dijous vinguin els "castanyers i les castanyeres" de Capafonts. Els mainaders també els estan ajudant elaborant la decoració de les paradetes on aquests "castanyers i castanyeres" vendran les castanyes. Però aquesta setmana, els nenes i les nenes de totes les classes d'Educació Infantil faran panellets. Avui han estat els alumnes de les classes Cu-cut, Picarol, Contes, Del Bosc i Virolets que els han elaborat seguint diferents treceptes. Totes les classes han portat les safates dels panellets a la cuina un cop acabats. Uns panellets han necessitat un cop de forn mentre que els altres han anat directament a la nevera. Avui els nens i nenes de les classes esmentades han estat uns autèntics pastissers. RECEPTA DELS PANELLETS QUE HAN FET LES CLASSES PICAROL I CU-CUT
Ingredients:
- 2kg d'ametlles crues triturades - 2kg de sucre - 3 patates mitjanes bullides
Arrebossat:
- 200 g d'ametlla marcona ratllada - una mica de xocolata en pols - 400g de virutes de xocolata Preparació: Bullir les patates amb pell i tot i deixar-les refredar. Pelar-les i fer un puré sec aixafant-les amb una forquilla. En un bol barrejar les ametlles i el sucre i afegir el puré de patates ben fred. Aquest punt és important, ja que l'escalfor fa que el sucre es desfaci massa i la pasta costi més de treballar. Barrejar primer amb una forquilla i després amb les mans ; la barreja s'ha d'aixafar fins que quedi unida. Si, malgrat tot, us passa això, deixeu la massa tapada una estona a la nevera. Amb aquesta pasta bàsica, feu tantes parts com tipus de panellets voleu preparar. - De pinyons: Agafeu trossets de pasta i feu boletes no gaire grans; cobriu-les amb pinyons. Hi ha qui els passa per una mica de clara d'ou per facilitar la tasca; si la pasta és prou humida no cal. Un cop fets els col·loqueu en una plata al forn i els pinteu amb rovell d'ou barrejat amb unes gotes d'aigua; això no és imprescindible, però farà que quedin daurats i més bonics. Fornejar a 200º només el temps que quedin daurats per fora, però amb l'interior ben tendre. - D'ametlles: Feu barretes no gaire grans i arrebosseu-les amb les ametlles picades. Pinteu-los també amb el rovell d'ou. - De coco: Barregeu la mateixa quantitat de pasta amb coco ratllat (en volum, no pas en pes). Barregeu-ho bé i doneu-hi forma de piràmide. - De cafè: Barregeu la pasta amb una punta de cafè instantani i feu barretes petites. Tasteu una mica la massa per ajustar la quantitat de cafè, però vigileu perquè al coure'ls el gust puja. Passeu-los per sucre glaç i poseu-los al forn. - De xocolata: Barregeu la pasta amb una mica de xocolata instantani (jo vaig fer servir xocolata desfeta Paladín) i feu boletes. Passeu-los per sucre glaç. - De grossella: Barregeu la pasta amb una mica de xarop de grossella. Vigileu no poseu massa xarop perquè el líquid estova la pasta i costa més de treballar. Feu boletes, passeu-les per sucre glaç, feu un forat al mig i poseu una mica de melmelada de maduixa. |
dilluns, 28 d’octubre del 2013
PREPARANT LA CASTANYADA
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.