divendres, 20 de març del 2015

ACTIVITATS DE CIÈNCIA

Aquesta setmana s'ha fet el tercer taller dedicat a CONSTRUIR. Aquesta vegada es tractava que els nens copiessin o reproduïssin una figura feta amb diferents elements. L'activitat els ha fet pensar, organitzar l'espai i posar-se d'acord.
La construcció,  junt amb la classificació són dos procediments essencials per estimular el pensament. Fer propostes per tal que els nens hagin de fer aquestes accions mentre se'ls plantegen reptes, dificultats i interrogants els ajuda en el seu procés d'aprenentatge.
Interaccionant amb els seus "professors" de ciència, uns i altres han gaudit i han après.
Imatges dels tres tallers

Però no ha estat l'unica activitat rellevant de ciència que els nens han viscut aquesta setmana. Avui s'ha esperat l'eclipsi com un gran esdeveniment. La majoria de classes ho han seguit a través d'Internet però els núvols han evitat la total recepció.
http://www.misioneclipse.es/directo/  o http://www.sky-live.tv/
En aquesta imatge es veuen els nens de la classe Del Parc que durant tota la setmana han estat  investigant  sobre el tema fins i tot assessorats per alumnes de batxillerat i els seus professors. Ells han vist l'eclipsi de manera directa amb totes les mesures de seguretat.


D'altra banda, l'hort urbà va fent el seu cicle. Durant aquests dies, les classes van collint les hortalises i pensant en plantar nous vegetals.
I per acabar, la Vella Quaresma ha volgut actuar en conseqüència i ha regalat a les classes unes lupes per observar i investigar. Avui li han tret la cinquena cama la Sandra de la classe Cu-cut, pel seu esforç i en Pol de la classe Contes per ser tan responsable.
Recordem que  dissabte es portarà a terme la Fira organitzada per l'IRB que vam recomanar a començament de setmana:
Recomanem a les famílies la FIRA CIENTÍFICA organitzada per l'IRB. Recomanem l'espectacle CLOWNTÍFIC, l'assistència al qual requereix inscripció. Informació i inscripcions a través de:

https://www.irbbarcelona.org/ca/events/jornada-de-portes-obertes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.