dimarts, 22 de setembre del 2015

ELS MAINADERS

Aquesta setmana comencen noves activitats pròpies de la dinàmica de l'Escola com ara el "desencotxament" o el torn de mainaders.
Els mainaders són uns alumnes més grans de l'Escola que durant una estona comparteixen les activitats i el ritme de les classes dels més petits.
Mentre comparteixen aquesta estona, neixen vincles molt estrets i nous plens de valors i emocions.
Els més grans aprenen a adaptar-se al ritme i les característiques dels més petits, s'esforcen per comprendre'ls i ajudar-los, coneixen noves dinàmiques i maneres de relacionar-se i s'emporten l'estima dels companys d'EI.
Els més petits aviat perceben els alumnes grans com a models i referents i ja els identifiquen com a persones properes en el seu entorn.
Avui han començat a fer aquest càrrec els nens alumnes de la classe Mireia, de cinquè de Primària. La setmana passada tots ells van assistir a una xerrada que els va acostar a món dels més petits i els va suggerir pautes i estratègies de comunicació i relació. Avui s'han anat presentant a les classes on han estat assignats i hi romandran durant tres setmanes. Quan s'hagin creat vincles, segurament els mainaders demanaran de fer tasques per iniciativa pròpia on seran els protagonistes, com ara explicar un conte, fer una sessió de titelles o presentar un joc senzill.
És segur que tots ells s'emportaran de l'experiència una part molt positiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.