dimecres, 7 de desembre del 2016

CELEBRACIÓ DE SANT NICOLAU. ELS NOIS DE SECUNDÀRIA FAN DE PROFESSORS


Avui a l'Escola els rols d'uns alumnes de Secundària i els dels mestres s'ha intercanviat. Aquesta tradició que l'Escola segueix any rere any té la seva primera manifestació a l'Edat Mitjana.  És una de les celebracions pròpies de la comunitat de Montserrat que no té cap càrrega litúrgica ni un origen religiós.
A l'Escola, durant tot un matí i fins a l'hora de dinar, els alumnes de 4t d'ESO: Darwin i Espriu adquireixen el rol de mestres i són a les classes d'Educació Infantil i Primària fins a l'hora de dinar, quan a les classes d'Educació Infantil, mestres i "professors" dinen amb els alumnes més petits.
Aquesta activitat ha d'estar molt ben preparada i assessorada pels mestres per tal que sigui una font d'aprenentatge per a tots
Els més grans es fan conscients de les dificultats que es troben per organitzar la classe, i els petits reben la influència d'uns referents ben propers però més grans.
També avui les famílies dels nens de les classes Virolets, Del Bosc i Del Parc, acompanyades de les dels tres Petits Infants han estat convidats i han pogut veure la Cantata de Sant Nicolau amb representació de la Llegenda. Un cop acabat l'acte, els nens d'EI5 han cantat i ballat per tots del racons de l'Escola la dansa dels VIROLETS, encomanant a tots l'alegria del Nadal.
A totes les classes hi ha hagut una dinàmica ben alegre i després de dinar tot ha adquirit absoluta normalitat però han quedar valors, tradicions i emocions. 
Més fotos 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.