dimarts, 19 de setembre de 2017

EI3. PAS EN EL PROCÉS D’ADAPTACIÓ: L’ENTRADADesprés d’una setmana d’inici de curs, els nens i nenes es van adaptant a l’escola. A poc a poc van agafant el ritme, es van fent seu l’entorn i comencen a fer vincles amb els companys i referents.

No és un procés fàcil i les emocions que se senten són molt intenses. Infants i famílies sovint viuen aquest període amb molt de neguit. La rutina, lafecte, l’anticipació de situacions i els límits clars van donant seguretat i contribueixen a la integració total a l’escola i al grup. Cada nen fa el seu procés amb un ritme personal i cal presentar unes dinàmiques que ajudin a cadascú a sentir-se acollit i, escoltat i estimat.

Si fins ara les famílies acompanyaven els nens i nenes a laula, avui són les mestres qui reben els infants a la porta dentrada. El dia anterior ho han preparat tots junts i sha informat a les famílies. Hi ha nens que ho accepten amb il·lusió i inicien el dia contents; a d'altres, els costa més i aquest pas serveix dajuda per arribar a la plena adaptació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.