divendres, 4 de desembre del 2015

CELEBRACIÓ DE SANT NICOLAU: ELS NOIS I NOIES DE QUART D'ESO FAN DE MESTRES



Ha arribat el dia tan especial que grans i petits esperen i que fa molts dies que es prepara. Avui els nois i noies de les classes Espriu i Darwin de quart d'ESO han assumit el paper dels mestres i professors de l'Escola. Fa unes setmanes que aquests nois i noies treballen amb els seus tutors i els mestres de les classes la tasca i actitud que comportarà assumir el rol que han escollit. Des de bon matí, l'ambient de l'escola era ple d'alegria i emoció amb els referents tan especials que hi havia a totes les classes.
Aquesta tradició arrela a l'Escola Mar quan l'any 1955 els Caps de Color Generals
van demanar que en aquest dia del Patró dels nens, fossin els alumnes grans els qui assumissin les tasques dels adults: seria un dia sense "mestres”. La idea parteix de la festa del "bisbetó" que se celebra al Monestir de Montserrat en aquest dia. 
Per fer de mestre,  hi ha una sèrie de requisits que s'han de complir, des de la sol·licitud a la preparació de les classes, ja que cal conscienciar-se de la responsabilitat que comporta aquest repte tan important
D'altra banda, avui s'ha repetit la representació de la Llegenda de Sant Nicolau i la dansa dels Virolets per a les famílies que han gaudit i s'han emocionat amb l'esdeveniment. En la imatge es veu un dels moments més emotius de l'acte.
Sant Nicolau ESO (imatges)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.