dijous, 25 de març del 2021

 Disfresses i titelles!





Les disfresses a l'etapa d'infantil juguen un rol especial per a totes les nenes i els nens. Quan es vesteixen d'allò que ells volen, els infants, per imitació, reprodueixen conductes socials i creen noves experiències des d'un punt de vista cada vegada menys egocèntric, més interactiu amb el seu entorn proper. La disfressa acosta als infants a reptes més difícils, a resoldre situacions amb la creativitat per davant i estimula de manera directa la seves habilitats orals.

A ulls dels mestres, la disfressa esdevé un element importantíssim per l'autoestima dels infants i a més a més, acosta recursos i estratègies a l'infant, tot estimulant el vincle i la interacció entre iguals.

Alhora, les titelles permeten als infants dirigir els moviments i pensaments d'una altra persona, fins i tot és un exercici que permet a les nenes i els nens posar paraules a situacions molt concretes de cada historial o relat. Tanmateix, igual que amb les disfresses, la manipulació de les titelles esdevé una font d'aprenentatge de la llengua oral que és propera i íntima a la realitat dels infants. A més, la interacció pot ser com a actor de titelles o com a espectador de les mateixes. Qualsevol rol al voltant d'un bon teatre de titelles aportarà a les nenes i els nens un valor afegit als propis models d'aprenentatge dels alumnes.

Aquesta vegada, reconeixem que les fotografies que compartim per aquesta entrada són especialment divertides i boniques!

Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.