Panellets |
Tota la setmana que els nens i nenes d'Educació Infantil fan panellets per fer una bona celebració de la Castanyada demà mateix. Olors, textures i gustos es barregen i es tenen a l'abast. Els tallers han estat una bona font d'aprenentatge i de compartir tasques. Grans i petits hi han col·laborat fins que el resultat s'ha portat a la cuina a fer el toc final.
En aquest moment sí que una imatge val més que mil paraules.
Una de les receptes:
Una de les receptes:
Ingredients:
- 2kg d'ametlles crues trinxades
- 2kg d'ametlles crues trinxades
- 2kg de sucre
- 3 patates mitjanes bullides
- 3 patates mitjanes bullides
Arrebossat:
- 200 g d'ametlla Marcona ratllada
- una mica de xocolata en pols
- 400g d’encenalls de xocolata
Preparació:
Bullir les patates amb pell i tot i deixar-les refredar. Pelar-les i fer un puré sec aixafant-les amb una forquilla.
En un bol barrejar les ametlles i el sucre i afegir el puré de patates ben fred. Aquest punt és important, ja que l'escalfor fa que el sucre es desfaci massa i la pasta costi més de treballar. Barreja primer amb una forquilla i després amb les mans ; la barreja s'ha d'aixafar fins que quedi unida. Si, malgrat tot, us passa això, deixeu la massa tapada una estona a la nevera.
Amb aquesta pasta bàsica, feu tantes parts com a tipus de panellets voleu preparar.
- De pinyons:
Agafeu trossets de pasta i feu boletes no gaire grans; cobriu-les amb pinyons. Hi ha qui els passa per una mica de clara d'ou per facilitar la tasca; si la pasta és prou humida no cal. Un cop fets els col·loqueu en una plata al forn i els pinteu amb rovell d'ou barrejat amb unes gotes d'aigua; això no és imprescindible, però farà que quedin daurats i més bonics.
Fornejar a 200º només el temps que quedin daurats per fora, però amb l'interior ben tendre.
- D'ametlles:
Feu barretes no gaire grans i arrebosseu-les amb les ametlles picades. Pinteu-los també amb el rovell d'ou.
- De coco:
Barregeu la mateixa quantitat de pasta amb coco ratllat (en volum, no pas en pes). Barregeu-ho bé i doneu-hi forma de piràmide.
- De xocolata:
Barregeu la pasta amb una mica de xocolata instantani (jo vaig fer servir xocolata desfeta Paladín) i feu boletes. Passeu-los per sucre glaç.
Per a les famílies:
- De cafè:
Barregeu la pasta amb una punta de cafè instantani i feu barretes petites. Tasteu una mica la massa per ajustar la quantitat de cafè, però vigileu perquè al coure'ls el gust puja. Passeu-los per sucre glaç i poseu-los al forn.
- De grosella:
Barregeu la pasta amb una mica de xarop de grosella. Vigileu no poseu massa xarop perquè el líquid estova la pasta i costa més de treballar. Feu boletes, passeu-les per sucre glaç, feu un forat al mig i poseu una mica de melmelada de maduixa.
- 200 g d'ametlla Marcona ratllada
- una mica de xocolata en pols
- 400g d’encenalls de xocolata
Preparació:
Bullir les patates amb pell i tot i deixar-les refredar. Pelar-les i fer un puré sec aixafant-les amb una forquilla.
En un bol barrejar les ametlles i el sucre i afegir el puré de patates ben fred. Aquest punt és important, ja que l'escalfor fa que el sucre es desfaci massa i la pasta costi més de treballar. Barreja primer amb una forquilla i després amb les mans ; la barreja s'ha d'aixafar fins que quedi unida. Si, malgrat tot, us passa això, deixeu la massa tapada una estona a la nevera.
Amb aquesta pasta bàsica, feu tantes parts com a tipus de panellets voleu preparar.
- De pinyons:
Agafeu trossets de pasta i feu boletes no gaire grans; cobriu-les amb pinyons. Hi ha qui els passa per una mica de clara d'ou per facilitar la tasca; si la pasta és prou humida no cal. Un cop fets els col·loqueu en una plata al forn i els pinteu amb rovell d'ou barrejat amb unes gotes d'aigua; això no és imprescindible, però farà que quedin daurats i més bonics.
Fornejar a 200º només el temps que quedin daurats per fora, però amb l'interior ben tendre.
- D'ametlles:
Feu barretes no gaire grans i arrebosseu-les amb les ametlles picades. Pinteu-los també amb el rovell d'ou.
- De coco:
Barregeu la mateixa quantitat de pasta amb coco ratllat (en volum, no pas en pes). Barregeu-ho bé i doneu-hi forma de piràmide.
- De xocolata:
Barregeu la pasta amb una mica de xocolata instantani (jo vaig fer servir xocolata desfeta Paladín) i feu boletes. Passeu-los per sucre glaç.
Per a les famílies:
- De cafè:
Barregeu la pasta amb una punta de cafè instantani i feu barretes petites. Tasteu una mica la massa per ajustar la quantitat de cafè, però vigileu perquè al coure'ls el gust puja. Passeu-los per sucre glaç i poseu-los al forn.
- De grosella:
Barregeu la pasta amb una mica de xarop de grosella. Vigileu no poseu massa xarop perquè el líquid estova la pasta i costa més de treballar. Feu boletes, passeu-les per sucre glaç, feu un forat al mig i poseu una mica de melmelada de maduixa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.