dilluns, 25 de gener del 2016

PROCÉS DE LA TRIA DE COLOR - EI4

El procés que es fa per escollir color a EI4 és tan interessant com emocionant. Els nens i nenes de les classes Contes, Joguines i L'Estel finalment ja són del color BLANC, VERD O BLAU.
Durant el primer trimestre els alumnes han estat fent moltes activitats per prendre consciència de la pertinença a un grup, tot treballant valors i hàbits de convivència. 
Només iniciar el trimestre, les classes han entrat de ple en la recta final de tot el que representa la tria del color fent activitats molt emblemàtiques i significatives.
Contemplant el quadre de la imatge de l'Escola del Mar han recordat els orígens i han retrobat les arrels tot fent referència al mestre Pere Vergés i a l'antiga Escola.
També han fet un assaig o simulacre d'una tria per tal de comprendre'n el procediment i estar preparats per escollir color.
Un cop cada nen ha decidit a quin color vol pertànyer, de manera secreta agafa un paper d'aquell color per finalment mostrar-lo als companys. Llavors cal col·locar-se amb els companys que han  triat el mateix per procedir a mirar d'equilibrar el nombre de nens i nenes de cada grup amb ajuda i suport de material.
En aquest punt cal defensar la pròpia tria i fer els canvis que els  nens i nenes estiguin disposats a fer fins que els colors tenen la formació definitiva.
Finalment es realitza la bandereta del color i  es pot mostrar a la resta de classes.
Tots els nens i nenes participen de manera directa i són protagonistes de la seva tria. Fins i tot si falta algun nen, es mira de comunicar amb ell de diverses maneres per tal que tothom tingui les mateixes oportunitats en el procés.
És un treball tan complet que educa d'una manera profunda en tots els àmbits i aspectes: valors, emocions, convivència, pensament, llengua... 
Imatges significatives: Escollim color EI4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.