dilluns, 11 de desembre del 2017

ARRIBADA DEL TIÓ


La fantasia i la màgia són una ajuda important per estimular la imaginació i la creativitat. Les escenes que el món imaginari presenta toquen tan de ple en les il·lusions i les emocions que contribueixen a crear un pòsit cultural profund, i més en les edats més tendres.
En aquest context, avui els nostres Caps de Color generals ens han fet arribar un missatge dels pagesos de Capafonts, poble amb el qual tenim un vincle important. Ens expliquen que cada any, a les portes del dia de Nadal, en una nit ben estrellada, surten a buscar el tronc màgic pels boscos dels indrets. El reconeixeran aviat, no se sap perquè.
Els pagesos ens porten el Tió, que romandrà a l’escola fins que se’l faci cagar. Per tal que proporcioni alguna sorpresa farà falta un bon escalf: cantar-li cançons, recitar-li poemes, mantenir-lo calentó i ben tapat, donar-li menjar, ser bons companys i explicar-li molts contes, per la qual cosa ajudaran uns avis molt generosos que ompliran l’escola de tendresa amb els seus relats.
Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.