dilluns, 4 de desembre del 2017

SANT NICOLAU


Hi ha actes alegres, divertits, profunds, seriosos i d’altres de diversa naturalesa, però segurament el dia de Sant Nicolau és la festa més solemne de les que se celebren a l’escola.
La transcendència i l’emoció de la festa requereix una predisposició i un saber estar que cal treballar a les aules. Els alumnes veuen una representació que significa l’inici del cicle de Nadal que a l’escola es viurà des de la vessant cultural, tradicional i, per tant, emotiva.
L’esdeveniment se centra en la representació de la cantata de Sant Nicolau. L’obra inclou, entre altres parts, la llegenda cantada i la dansa dels Virolets, en les quals tenen el protagonisme els nens de l’etapa d’Educació Infantil.
Els virolets són uns personatges menuts i belluguets vestits amb catxutxa i ballant com una baldufa que interpreten la seva dansa a l’inici de la festa. Enmig i al final de la cantata tornaran a dansar i així les tres classes d’EI5, Virolets, Del Parc i Del Bosc encomanaran l’alegria de la festa.
Una de les parts més entranyables de l’obra és la representació de la llegenda que narra la història de tres petits infants perduts, que són salvats per Sant Nicolau. Aquests personatges són interpretats per tres alumnes d’EI3 de les classes El Molí, Picarol i Cu-cut.
Finalment, quan tot sembla que s’ha acabat i els somriures queden palesos, de sobte els virolets irrompen a les classes cantant i dansant per recordar que l’alegria és un valor imprescindible.
Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.