dijous, 2 de maig del 2019

CARAMELLES, UNA FESTA TRADICIONAL



Al llarg de tot el curs els infants participaran en tota mena d’esdeveniments, actes o celebracions tradicionals adequades a la seva edat. Algunes d’aquestes manifestacions es relacionen amb el temps i les estacions, altres amb els costums, altres amb la història... Així mateix, unes es desenvolupen a través de la fantasia, la música, la dansa, el teatre o el moviment, i altres tenen com a protagonista algun emblema o personatge.
Hi ha tradicions que requereixen una implicació directa dels infants més petits però n’hi ha d’altres on només hi participen com espectadors.
A través de totes aquestes celebracions i actes, els alumnes van adquirint unes formes que els ajudaran a saber estar, coneixeran diferents expressions a l’hora de participar en  esdeveniments i, sobretot, viuran emocions intenses.
En aquesta ocasió, els infants relacionaran cançons i balls populars amb la present estació de l’any. Tindran coneixement del sentit d’una tradició arrelada des de fa molt de temps i marcada per uns costums i uns vestits concrets, on sovint, l’àpat era una part important de la festa.
Els caramellaires, els alumnes de tercer de Primària, han obsequiat aquesta vegada  els seus companys amb un repertori musical alegre i variat i han acabat amb les tradicionals corrandes, la peça més esperada ja que reivindica als mestres accions concretes i divertides.
Com agraïment, els espectadors han dipositat a la cistella florida de les Caramelles menges diverses per tal que els esforçats cantaires puguin celebrar un gran berenar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.