dimarts, 8 d’octubre del 2019

EL CÀRREC DE RESPONSABLE DEL BERENAR




La Vida Social de l'Escola, eix vertebrador del nostre projecte, concep l'escola com una ciutat. És per això que els infants, mica en mica, van entrenant-se en les responsabilitats pròpies que els faran esdevenir ciutadans crítics i implicats.


A Educació Infantil, els càrrecs comencen amb petites tasques que ajudaran els nens i nenes a anar agafant autonomia i capacitat de presa de decisions, així com a desenvolupar les competències transversals tal com la companyonia, l'ajuda entre iguals, el respecte, etc.


El càrrec del berenar comença cada tarda a les 15:30, moment en què els infants reparteixen el berenar als seus companys. Aquesta petita tasca els permet treballar qüestions com posar-se al lloc del company que necessita ajuda per menjar i anar aprenent de quina manera cal gestionar les necessitats de cada company amb l'ajuda dels mestres. A més, reparteixen i recullen el menjar i s'encarreguen de retornar les capses buides a la cuina. S'aprofita per treballar la matemàtica a partir de situacions quotidianes i significatives per als infants.

Arribat el moment, a Primària, amb tot el bagatge que ja tindran, els alumnes ja estaran preparats per assumir càrrecs com el de Representant del Menjador, afavorint el saber ser i estar dels companys al Menjador.

Així doncs, el càrrec del berenar és clau, juntament amb el de Caps de taula, per anar treballant l'aspecte social, l'emocional i l'adquisició d'hàbits i rutines, elements clau del Menjador de l'Escola.



Imatges






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.