dimarts, 1 d’octubre del 2019


JOC SIMBÒLIC




Vigotski deia que quan l’Infant juga, s’imposa a si mateix una autolimitació i unes regles d’autodeterminació interiors.
El joc és una manera d’actuar que no requereix cap preparació ni coneixement del món exterior, ja que posseeix una capacitat de representació simbòlica. Quan un infant juga crea una situació imaginaria a partir de les seves vivències i experiències amb l’entorn. Aquesta situació ajuda als més petits a autoregular-se, definir-se en els seus actes i fomenta la llibertat, la creativitat i l’autoexpressió.
És en l’activitat simbòlica quan reprodueixen situacions del món familiar, de l’escola, els transports, els oficis, els contes, disfresses, etc.
Quan es produeix el joc simbòlic els infants tenen l’oportunitat d’incorporar-se en situacions socials que requereixen respostes coordinades i ràpides.
L'escenari adient per al joc simbòlic és aquell que garanteix un clima de seguretat emocional per a l’infant, on es valoren les diferències, es respecten els ritmes, els gustos i les preferències. Quan això passa, les criatures exploren en el món simbòlic, s'arrisquen, es comprometen i perden la por de cometre errors.

Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.